You are here: ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ Administrator
Administrator

Administrator

Η ECOPLUS στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 21:03

Γκάφα με το πετρέλαιο θέρμανσης

Στην… καλή πίστη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο με νοικοκυριά επαφίεται το υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει τον ΕΦΚ από το πετρέλαιο θέρμανσης!

Επιπλέον 150 ευρώ σε σχέση με πέρυσι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος για θέρμανση τα νοικοκυριά λόγω της σταδιακής εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης, αλλά το μεγάλο χαράτσι έρχεται από του χρόνου με την πλήρη εξίσωση των φόρων, όπου θα αναγκαστούν να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ.

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011 15:15

Η θέρμανση φέτος θα μας... κάψει

Μεταξύ 98 λεπτών και 1 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 43% υψηλότερα από πέρυσι, θα κυμανθεί η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ξεκίνημα της διανομής του, στις 15 Οκτωβρίου, εκτιμούν οι πρατηριούχοι. Η αντίστοιχη μέση τιμή την πρώτη ημέρα διανομής το 2010 ήταν 65 ως 70 λεπτά. Υπεύθυνη για την αλματώδη αύξηση τιμών ήταν -πέρα των διεθνών τάσεων- η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας σε περίπτωση εξίσωσης των φόρων η τιμή του θέρμανσης θα φθάσει στο 1,4 ευρώ το λίτρο.

Ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση βιομάζα στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γεγονός που συνεπάγεται χαμηλότερο ετήσιο κόστος κατά 50% έναντι εκείνου του πετρελαίου θέρμανσης, οι τιμές του οποίου φέτος αναμένεται να χτυπήσουν… κόκκινο. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αίρεται η απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ για τις δύο μεγαλουπόλεις από το 1993, αφού έκτοτε η τεχνολογία έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, και πλέον οι καυστήρες βιομάζας δεν χαρακτηρίζονται όπως στο παρελθόν από υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων ρύπων.

Με απόγνωση αντιμετωπίζουν πλέον την έλευση του χειμώνα τα ελληνικά νοικοκυριά, εξαιτίας του “εφιάλτη” του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 1 ευρώ το λίτρο σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φέτος, αλλά και η βεβαιότητα πλέον για την εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης τον Οκτώβριο του 2012, έχουν οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στην... πόρτα της Επιχείρησης Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης και των καταστημάτων πώλησης καυσόξυλων και πέλετς.

Επιστροφή στον τρόπο θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών έχει σημάνει η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τις ξυλόσομπες αλλά και τις σύγχρονες σόμπες υγραερίου και τα ενεργειακά τζάκια, να γνωρίζουν μεγάλη απήχηση στα ελληνικά νοικοκυριά.

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011 13:19

Προς χρήση βιομάζας για θέρμανση

Καθαρή ενέργεια και θέρμανση από τα «σκουπίδια» των βιομηχανιών ξύλου και των υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών και υλοτομίας; Κι αυτό, την ώρα που η τιμή του λίτρου πετρελαίου θέρμανσης φτάνει το ένα ευρώ; Μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτά γίνονται μόνο στη Δανία του... Βορρά (όπου το 43% της θέρμανσης καλύπτεται με βιομάζα), γιατί το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να άρει την απαγόρευση χρήσης βιομάζας για θέρμανση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μια διάταξη που ισχύει από το 1993. Τότε είχε παρθεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό του νέφους. Η εξέλιξη των συστημάτων καύσης βιομάζας είχε καταστήσει την απαγόρευση εδώ και πολλά χρόνια αναχρονιστική, αλλά πέρασε πολύς καιρός (και κάηκαν χιλιάδες τόνοι εισηγμένου πετρελαίου) για να τεθεί επί τάπητος η κατάργησή της.

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011 12:20

Πράσινη Ενέργεια

Ο φόβος για την καταστροφή του κόσμου, όπως τον ξέρουμε σήμερα, από τη μόλυνση του περιβάλλοντος οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια στροφή στις φυσικές-καθαρές πηγές ενέργειας. Το φυσικό ενεργειακό δυναμικό μπορεί να αποτελέσει την καθαρή κινητήρια δύναμη της νέας χιλιετίας.


Χρήσιμα

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Εγγύηση Ποιότητας

5_years_quarantee

logo_palladio

Alfa_Logo

Logo_extraflame_traspar

aeg_1

LOGO_RADIJATOR

BLIST

logo

Newsletter

Ενημερωθείτε για τις προσφορές μας...

Όνομα:

Email:

Εποικοινωνία

logo
email: info@ecoplus.com.gr
ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ ELECTRONET
Τηλ.: 2384024700 ΑΡΙΔΑΙΑ
Τηλ. 2382024722  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ELECTRONET
Τηλ.: 2462087270  ΓΡΕΒΕΝΑ

Ακολουθήστε μας